Op de laatste zondag van augustus organiseren de  organiseren de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo in samenwerking met het Goois Natuurreservaat de Gooise Heideloop.

 

Het idee achter de Gooise Heideloop is mensen op sportieve wijze te laten genieten van de bloeiende Gooise heidevelden.

 

 

Het recreatieve karakter met afstanden van 1200 meter, 5 en 10 kilometer kan iedereen getraind of ongetraind kunnen meedoen aan deze ‘lichte cross’, genietend van de Gooise natuur en de schaapskudde. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen.

 

Kom met je teamgenoten, bedrijf of vriendenclub de vakantie af te sluiten en het sportseizoen goed te beginnen.

Lopen voor het goede doel

De atletiekverenigingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. “Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur”. De opbrengst gaat naar een doel of project in het Goois Natuurreservaat.


De mooie routes Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet; de Jeugdloop van 1200 meter, de 5 km en de 10 km route. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. De 5 en 10 km starten om 10.00 uur en de Jeugdloop 20 minuten eerder om 09.40 uur. 


Omdat de Gooise Heideloop geen wedstrijd is, kan iedereen op eigen tempo meedoen