Op de laatste zondag van augustus organiseren de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo in samenwerking met Goois Natuurreservaat de de Gooise Heideloop. Gezien het recreatieve karakter kan aan de overige afstanden van 5 en 10 kilometer iedereen getraind of ongetraind meedoen, genietend van de Gooise natuur en de schaapskudde. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen. 

 

Lopen voor het goede doel

De atletiekverenigingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. “Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur”. De opbrengst gaat naar een doel of project in het Goois Natuurreservaat.


De mooie routes Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet; de Jeugdloop van 1200 meter, de 5 km en de 10 km route. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. De 5 en 10 km starten om 10.00 uur en de Jeugdloop 20 minuten eerder om 09.40 uur. 


Omdat de Gooise Heideloop geen wedstrijd is, kan iedereen op eigen tempo meedoen